” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

10 Nisan 2010 Cumartesi

Sınırları Taşan Türkler

Yabancı bir sitede gezinirken sınırlarımızı aşanları gördüm paylaşayım dedim

İlk haber Servet Çetin ile ilgili , haber eskide olsa özellikle benzetmeler ve resimler çok ilgimi çekti.Haber "Premier Lig'de İhtiyacımız Olan Karakterler" başlığı altında yer alıyor.Servet 3 numarada karşımıza çıkıyor.

Servet'in tanımı yapılırken de korkusuzluğundan ve bir de lakabından söz ediliyor : ayıboğan.Evet evet yanlış duymadınız(okumadınız) ayıboğan.Drogba'nın Türkiye-Fildişi Sahili maçı sonrası açıklamalarıda yer alıyor haberde.Bir de Servet ile ilgilenen kulüpler ; Arsenal,Liverpool ve Tottenham.Ancak yazar Jonny Abrams Servet'in Blackburn'e gidip İngiltere'deki "ayıboğan" Cristopher Samba ile iyi bir ikili olacağını düşünüyor ve resimlerle bir karşılaştırma yapıyor.

Haberin orjinali ve karşılaştırmayı görmek istiyorsanız:http://blog.sport.co.uk/Football/479/Top_Ten_Characters_we_need_in_the_Premier_League.aspx

2. sınır aşanımız ise tahmin ettiğiniz gibi Bursaspor :

Haber Avrupa'da beklentileri aşan 10 kulüple ilgili.Bursaspor 2. sırada yer alıyor.Haberi kısaca özetlemeye kalkarsak :

Türkiye'de bu sezon erken bir şok var ve Kayserispor liderliğe oynuyordu.Ancak onlar sendelerken Bursaspor koltuğu devraldı.

2006'da tekrardan Süper Lige çıkan Bursaspor , 3. sıradayken rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'yi 3-2 lik skorlarla mağlup etti.(Fenerbahçe'ye karşı 2-0 geriden geldiği vurgulanıyor.)

"Yeşil Timsahlar" tek bir golcüye güvenmek yerine takım oyununu ve organizyonu sahaya yansıtarak golü buluyor.Ancak bazıları öne çıkıyor.Taraftarların favorisi olan Sercan Yıldırım'a ve kendisini hızla geliştiren Ozan İpek'e sahipler.Ayrıca Arjantinli Batalla çok etkileyici.

Galatasaray , Elano ve Arda , Fenerbahçe Guiza ve Lugano gibi isimlere sahipken , mütevazi kadrosuyla Bursaspor Türk futbol tarihine adını yazdırmak üzere.

NOT: Bir bilgi hatası İngiliz yazardan , Bursaspor'un 3-2 mağlup ettiği kulüpler Fenerbahçe ve Galatasaray olarak yazılmış ancak Beşiktaş ve Fenerbahçe olması gerekiyordu...

Bu arada haberin orjinali için: http://www.sport.co.uk/features/Football/892/Ten_clubs_defying_expectation_this_season_.aspx

0 yorum:

Yorum Gönder