” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

30 Nisan 2010 Cuma

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi

ŞAMPİYONLAR LİGİ






O.Lyon:0-4:Bayern Münich(0-1,0-3)



Daha önce defalarca çeyrek finale çıkan Lyon ilk kez yarı finale çıkmıştı.Bayern ise uzun bir aradan sonra son 4 arasındaydı.Aslında pekde sürpriz bir sonuç çıkmadı.Lyon zaten ligde de isteneni veremiyordu ve burdanda elenmeleri pek şaşırtıcı olmadı.Fizik gücün ön plana çıktığı ilk maçta Robben , 2. maçta ise Olic sahneye çıktı.Lyon bekleninde altında oynadı 2 maçta da benim fikrime göre ve Bayern finali haketti.




Barcelona:2-3:İnter(1-3,1-0)





Final tadında bir eşleşmeydi.Bir yanda geçen sene 6 kupa alıp kupaya doyan Guardiola ve Barcelona , diğer tarafta 40 küsür yıldır kupayı alamayan ve Porto'dan bu yana Avrupa'da önemli bir başarıya aç Jose Mourinho...Mourinho'nun muhteşem tecrübesiyle , henüz çömez olan (bütün o kupalara rağmen)Guardiola'ya ders verdiği düşünesindeyim.Barcelona'ya karşı 1-0 geriye düşüp maçı 3-1'e getirmek ve Nou Camp'ta 60 dakika boyunca 10 kişi oynayıp skoru lehinde korumak her takımın harcı değildir ve sadece bu bile İnter'in olması gereken yerde olduğunu gösterir.

Barcelona-İnter 2. maçından notlar:

*Ekranlara yansıdı.Motta Messi ile ufak atıştı , 1-2 dk. sonra Messi'ye faul yapıp sarı kart gördü.Motta atıldıktan sonra bu kez Chivu Messi'yle ufak bir tartışma yaşadı , bu kez Chivu Messi'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü , merak ettim Messi ne dedi acaba?
*İbrahimovic'i almak için Eto'o yu verip üstüne bir de bir ton para saçan Barcelona yaptığı hatanın farkına varmıştır sanırım.
*Guardiola'nın maçtan önce yaptı açıklamalar -"Sadece taraftarlara güzel bir maç izletmek istiyoruz." b.- bana Guardiola'nın ilk maç sonrası turdan taraftarlar kadar emin olmadığını ve olası bir elenme durumunda -ki bu gerçekleşti- zaten amacımız taraftarlara güzel maç izletmekti(tabi direk olarak böyle söylemeyecek) tarzında bir politika izlediğini düşündürdü.
*İnter'in sevincini bölmek için açılan fıskiyeler Barcelona'ya yakışmadı.
*Son düdükten sonra Mourinho'nun sevinci görülmeye değerdi.




Final: Bayern Münich-İnter 22 Mayıs 2010




AVRUPA LİGİ







Fulham:2-1:Hamburg(0-0,2-1)



Öncelikle Cuneyt Çakır,Bahattin Duran,Tarık Ongun,Halis Özkahya,Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek'i tebrik ediyorum çok iyi bir maç yönettiler.Büyük ihtimalle seneye Çakır'ı Şampiyonlar Ligi grup maçlarında göreceğiz.Neyse, sıkıcı geçen bir ilk maçtan sonra müthiş bir 2. maç izledik.Fulham'ı tebrik etmek isterim gerçektende Avrupa'da harika bir sezon geçiriyorlar.Maç hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum sadece Fulham'ın bu sezonki iç saha perfarmansını aktaracağım.

06/08/2009 UEFA Europa League Third qualifying round Fulham 3-0 (W) Vėtra
20/08/2009 UEFA Europa League Play-offs Fulham 3-1 (W) Amkar
01/10/2009 UEFA Europa League Group stage Fulham 1-0 (W) Basel
22/10/2009 UEFA Europa League Group stage Fulham 1-1 (D) Roma
03/12/2009 UEFA Europa League Group stage Fulham 1-0 (W) CSKA Sofia
18/02/2010 UEFA Europa League Round of 32 Fulham 2-1 (W) Shakhtar
18/03/2010 UEFA Europa League Round of 16 Fulham 4-1 (W) Juventus
01/04/2010 UEFA Europa League Quarter-finals Fulham 2-1 (W) Wolfsburg
29/04/2010 UEFA Europa League Semi-finals Fulham 2-1 (W) Hamburg

Etkileyici , değil mi?

Atletico Madrid:2-2:Liverpool(1-0,1-2)



Madrid'in bu sezon Avrupa'da oynadığı o kadar maçtan sadee 2 galibiyet çıkarmış olması gerçekten ilginç.Nasıl buralara kadar geldikleri anlaşılır gibi değil.Sadece oyuncuların kişisel yetenekleri ön planda , takım oyunu neredeyse sıfır.Liverpool maça iyi başladıysada hep aynı tempoyu sürdüremedi , topa sahipti ama baskı kuramıyordu , Rafa Benitez'in takımdaki durumu hakkında bir kez daha düşünlmeli bence.Madrid turu haketti diyemeyeceğim , Liverpool geçseydi onlar adınada diyemeyecektim şahsen , isim olarak büyük bir maç olsada bence 2 takımda kapasitesinin altında oynadı eşleşme boyunca , kötü değildi ama , daha iyisini bekliyordum.





Final: Atletico Madrid-Fulham 12 Mayıs 2010

0 yorum:

Yorum Gönder