” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

19 Nisan 2010 Pazartesi

Dejavu...



Mustafa Denizli'nin saha sürdüğü kadroyu görünce bütün Beşiktaşlılar maçı kafasında bitirmişti zaten.Henüz 2. dakikada Alex'in attığı golde maçın seyrini iyice belirledi.Her şey ortadaydı , Fenerbahçe hem oyuna hem skorborda hakimdi , Beşiktaşın hücum yapması gerekiyordu ama hücumcusu yoktu , bir de hakem vardı sanırım.Sanırım diyorum çünkü hakemlikten bihaberdi , özel komite belki olumlu yönde katkı yapmıştı , Hüseyin Göçek her çaldığı düdükte kararlıydı , kararının arkasındaydı , bu iyi bir şey ama bir hakemin çaldığı 3 düdükten 2 si yanlış olur mu?Bilica'nın ve İbrahim Kaş'ın hareketlerine bu kadar göz yumulur mu?Faullerde ve kartlarda bu kadar standart dışı davranılır mı?Hakem hakkında daha fazla konuşmayacağım çünkü herkes yeteri kadar yazıyor,çiziyor,konuşuyor zaten.

Fenerbahçe her alanda oyuna hakimdi.Rakibe olmayan ama verilen ve olan ama verilmeyen penaltı pozisyonları dışında atak fırsatı sunmadı.Çok rahat 2 yi 3 ü bulabilecek durumdayken bonkör davranınca maçın sıkışmasına neden oldu.Beşiktaş'ın oyun planı tamamen ilk yarı gol yememeye planlıydı ama Alex 2. dakikada muhteşem bir gol atınca bütün planlar bozuldu ve sahada hücum yapması gereken gereken ama hücum yapmaktan ve yaptığından habersiz 9 tane futbolcu kaldı.Bobo'da top almak için orta sahaya gelip nefesini harcayınca Tello da ezildi Fenerbahçe savunması karşısında.

2. yarıda tam bir dejavu oldum , sanki Fenerbahçe-Beşiktaş maçını değilde , Galatasaray-Fenerbahçe maçının 70. dakikadan sonrasını izliyordum.Fenerbahçe aynı Fenerbahçe , Beşiktaş Glatasaray'ın oyununa bürünmüş , gole ihtiyacı var , topa sahip ama pozisyon bulamıyor.

Hakemin hatası -hataları- maçı etkiledi , evet ama maçı hakeden tarafın Fenerbahçe olduğuda ortadaydı.Bir parantezde Mehmet Topuz'a açmak lazım.Sezonun en iyi maçlarından birini belkide en iyisini çıkardı , tebrik etmek lazım.


__________________________________________________

Kim Niye Şampiyon Olsun ?



Bursaspor Niye Şampiyon Olabilir?

-Bu başarıya aç bir kadroları var.
-Muhteşem bir taraftar desteği arkalarında.
-Kalan maçlarında bir adet garanti 3 puanları var.
-"Sağlam" bir teknik direktöre sahipler.
-Takımı taşıyan isimler yerli oyuncular , yani başarının büyüklüğünün bilincindeler.

Bursaspor Niye Şampiyon Olamaz?

-Takımdaki oyuncuların %90'ının fazlasında şampiyonluk tecrübesi yok.
-Takımda liderliğin verdiği bir stres hakim.
-Deplasmanda Galatasaray ve son maçlarında Beşiktaş ile oynayacaklar.
-Üst üste deplasmanda kaybedilen puanlar sıkıntı yarattı.



Fenerbahçe Niye Şampiyon Olur?

-Takım kenetlenmiş durumda.
-İyi oyun geldikçe muhteşem taraftar desteğide arkalarında.
-Türkiye'de şampiyonluğu iyi bilen bir teknik direktörleri ar.
-Gerilerden gelmenin sağladığı psikolojik avantaj var.
-Takım bu yarışlara alışkın.

Fenerbahçe Niye Şampiyon Olamaz?

-Kasımpaşa,Eskişehir,Ankaragücü ve Trabzon gibi zorlu bir fikstüre sahipler.
-Sakat ve cezalı oyuncuların fazla olması.
-Beşiktaş maçındaki performansına rağmen iyi bir golcüsünün olmaması.




Galatasaray Niye Şampiyon Olur?

-Diğer 2 rakibine göre fikstür avantajı ar.
-Üst üste kazanılan maçlar takımda olumlu bir hava yarattı.
-Bursaspor ile içeride oynayacaklar.
-Taraftarın Diyarbakırspor maçındaki protestosu takımı ateşledi.
-Fenerbahçe gibi onlarda bu yarışa alışkın.

Galatsaray Niye Şampiyon Olamaz?

-Şampiyonluğu tamamen diğer rakiplerinin kaybına bağlı.
-Kaybedilecek 2 puan bile şampiyonluğu imkansız hale getirebilir.
-Savunmada hala sorunlar yaşıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder