” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

30 Temmuz 2011 Cumartesi

Trabzonspor'un Yenileri

Trabzonspor bu sezon şu ana kadar 9 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Bunlar; Celustka, Henrique, Adrian Mierzejewski, Halil Altıntop, Eren Albayrak, Sercan Kaya, Aykut Akgün, Barış Özbek ve Didier Zokora.

Ondrej Celustka: Slavia Prag'dan alınan 22 yaşındaki defans oyuncusu, bir dönem Palermo'da "Rosanero" takma adıyla kiralik olarak oynamıştır. Ancak Palermo'da yalnızca 1 resmi maçta görev yapabilmiştir.

Şu ana kadar izlediğim Celustka'nın, gönderilen Cale'den daha üstün bir oyuncu olduğunu söyleyemem. Aynı standartlarda bir performans gösteriyor. Ancak genç bir oyuncu, uyum sorununu aşar ve kendini geliştirirse faydalı olabilir Trabzonspor adına.

Adrian Mierzejewski: Polonya Varşova'dan alınan 24 yaşındaki Adrian, bu takımdaki 3 senesinde toplam 69 maça çıkmış ve 11 gole imzasını atmıştır.

İzlediğimiz kadarıyla yetenekli ama Alanzinho ile benzer tipte bir oyuncu. Ofansif orta saha ve sol kanatta oynayabilen Adrian, bu konuda da Brezilyalıyla örtüşüyor. Katkı verebileceği tartışılmaz
ama daha iyi bir transfer yapılabilirdi bu bölgeye.

Halil Altıntop: Gelişi Eskişehirsporla yaşananlar nedeniyle bayağı olaylı olmuştu. Zaten tanıdığımız bir oyuncu. Kişisel olarak sevmediğim tipte bir oyuncu olsa da Burak'ın yokluğunda ilk tercih olacaktır.

Aykut Akgün: Karşıyaka'dan transfer edilen 24 yaşındaki Aykut'un en önemli özelliği fizik gücü. Ceyhun'un gidişiyle transfer edilen Aykut'un savunma yönü gayet başarılı ancak hücumu için aynı şey söylenemez.

Benfica maçında sorumluluk almaktan kaçınan bir oyun ortaya koydu. Alman alt yapısına sahip olmasına rağmen topsuz oyunda başarısız. Yaşı 17-18 olsaydı geleceğin yıldız adayı diyebilirdim ama bu saatten sonra başarılı olması zor...

Paulo Henrique: Zannedersem en çok beğenilen 2 yeni transferden biri Henrique. Geçen sene Westerlo formasıyla başarılı bir performans ortaya koymuştu ve Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden Urbain Braems'in tavsiyesiyle izlenilerek Trabzonspor'a transfer oldu.

Bir söz vardır: "Gelen, gideni aratır." diye, ama Henrique'nin Umut'u aratmayacağı kanaatindeyim. Hızlı, güçlü bir oyuncu. Son vuruşlarda geçen sezon gördüğümüz kadarıyla da başarılı. Burak ile iyi bir ikili olurlar.

Eren Albayrak: Bursaspor'dan transfer edilen 20 yaşındaki sol kanat Eren'i pek izleme şansımız olmadı. Ancak alt yapı antrenörlerinin gözlemleri doğrultusuyla edindiğimiz bilgilerle hızlı, topla etkili bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Geleceğe yönelik olumlu bir transfer.

Didier Zokora: Bana göre bu sezonki en iyi transfer. Orta sahada defansif yükü taşıyabilecek kalitede ve tecrübede bir oyuncu. Benfica maçında sakin kalmayı başarabilen ve tecrübe eksikliği hissetmeyen tek Trabzonspor oyuncusuydu. Selçuk'un paslarını atamayacağını biliyoruz ama defansif konuda Selçuk'tan kat be kat başarılı ve genel olarak daha tecrübeli bir oyuncu. Bu transfer konusunda Trabzonspor'u tebrik etmek istiyorum, nokta transfer yaptılar.
Sercan Kaya: Bucaspor'dan alındı. 23 yaşında ve ofansif orta saha oluşu dışında herhangi bir fikrim ve bilgim yok. Bekleyip göreceğiz...

Barış Özbek: Sakatlığı sebebiyle şu anda sözleşmesi dondurulmuş durumda. Galatasaray'da çokça eleştiriliyordu. Dinamik bir oyuncu. Rotasyonda bir şeyler yapabilir ancak ilk 11 kalitesinde olmadığı düşüncesindeyim.

0 yorum:

Yorum Gönder