” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

22 Haziran 2011 Çarşamba

Şampiyon Transfere Hızlı Başladı

2010-2011 Beko Basketbol Ligi şampiyonu Fenerbahçe Ülker lig biter bitmez kadrosunu 2 yıldız oyuncuyla güçlendirdi. Cibona Zagreb'den Bojan Bogdanovic ve Partizan'dan James C. Gist seneye Fenerbahçe Ülker formasını terletecek.

Bojan Bogdanovic


Öncelikle gözümüze çarpan şey tabii ki yaşı. Henüz 22 yaşında ve genç yaşına rağmen geçen sene Cibona Zagreb onun eline bakıyordu. Ülkemizdeki şampiyonada Hırvatistan'da Ukic ve Tomas'tan sonra en çok süre olan isimdi genç oyuncu. Şutör bir oyuncu, 3 ve 4 numarada oynayabiliyor. Potaya inebiliyor ama savunması yeterince sert değil. Euroleague'de 10 maçta 18 sayı, 3.5 ribaund, 1.8 asist ve 1.7 top çalma istatistikleriyle oynadı geçen sezon.

James C. Gist



Kişisel olarak çok enteresan bir oyuncu Gist;

Baba adı: James C. Gist, Dede adı: James C. Gist

ve gayriresmi yerlerde ismi James C. Gist III olarak geçiyor. Osmanlı hanedanından gibi...

Bizlere olan aşinalığı bununlada sınırlı değil. Gist, Adana doğumlu. Babası, Adana İncirlik Hava Üssü'nde görevli bir askerdi ve görev sırasında dünyaya geldi. Türkiye'de doğan ilk Amerikalı kendileri.

Gelelim basketbol kısmına işin;

4 ve 5 numarada oynayabiliyor Gist, atletik bir yapısı var. Bu açıdan James White'ı anımsatıyor bize. Taraftarlar tekrardan heyecan verici smaçlara tanıklık edebilir Gist sayesinde. Sert bir savunması var, pota altını karartan bir yapısı. Geçen sezon Euroleague'de 11.4 sayı, 6.9 ribaund ve 1.6 asist ortalamasıyla oynadı.

Muhtemel gideceklere bakacak olursak ;

Benim aklımdaki isimler; Jasikevicius, Kinsey ve Sean May.

Jasikevicius, kendisinden beklenen performansı ortaya bir türlü koyamadı. Zor zamanlarda tecrübesiyle katkı sağlamak yerine vurdumduymaz tavırlarıyla çıldırttı. Yüksek ihtimalle gelecek sezon takımda olmayacak.

Kinsey, taraftarların sevdiği bir isim ve de yararlı bir oyuncu takım adına ama yönetimle anlaşmazlıklar yaşadığı ve ayrılacağı dedikoduları var.

Sean May, Galatasaray Cafe Crown serisindeki 2 maç dışında sadece yer kapladı adeta. Vidmar sakatlığı sonra acele bir transferdi ve beklenen verim alınamadı.

0 yorum:

Yorum Gönder