” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

5 Haziran 2011 Pazar

İstediğimizi(!) Aldık..

Bence rezillik.. Evet tam anlamıyla rezillik! Tabii ki biz üst düzey milli takıma sahip ülkelerden biri değiliz ama kesinlikle Belçika deplasmanında 1 puana sevinecek kadar düşük bir takım da değiliz. Bu Belçika'nın bizden daha kötü olduğu gibi bir iddaa ortaya koymaya çalıştığımı göstermesin sakın. Belçika yabana atılacak bir takım değil, çok kaliteli, etkili ve en önemlisi genç isimleri var. Ancak özellikle utanç verici Azerbaycan ve berbat bir futbol sergilediğimiz Almanya yenilgisinden sonra burada amacımız 1 değil, 3 puan olmalıydı. Bizim takımımız hangi koşulda olursa olsun kendisiyle denk bir takımın deplasmanında 1 puana sevinmemeli.

Maça gelirsek; mücadeleci hücum hattımız vardı. Burak-Kazım-Arda 3'lüsü Belçika savunmasını çok zorladı. Ama orta sahadan gerekli destek gelmedi. Bu desteği Emre-Selçuk İnan ikilisi vermeliydi ki tahminen Hiddink'in kafasında da bu vardı. Bu desteğin gelmemesinin nedeni ise ikilinin oynadığı takımlar. Emre bütün sezon Alex'in, Selçuk da bütün sezon Jaja'nın arkasında oynadığı için ileriye çıkma konsantrasyonları henüz oluşmadı. Çünkü bütün sezon boyuncu iki oyuncuda kendi takımlarında önlerinde oynayan hücum gücü yüksek savunma gücü zayıf oyuncular nedeniyle hep tedbirli ileri çıktılar.

Selçuk İnan'a ayrıca değinmek istiyorum. Transfer spekülasyonları sonrası kafası çokça karışmış olacak ki beklenen performansı veremedi. Orta 3'lüde gereken dinamo özelliğini sahaya yansıtamadı. Ancak yakın zamanda toparlanacağına eminim.

Sabri iyi bir oyuncu. Ama bu maçta kesinlikle Gökhan'ın yokluğunu hissettik.

Çağlar yanlış tercihti. Henüz tam hazır değildi. Nitekim yaptığı basit hatadan yedik golü.

Takımımız iyi, ancak bu oyunla zor. Takım olmadan bir şeyler başaramayız. Sistem-oyuncu uyumu var ama oyuncular arası uyum henüz yok ve henüz tam randımanla oynayamıyoruz(sakatlık ve sezon sonrası nedenlerden).

Hiddink'e gelirsek, büyük ihtimalle gidecek, gitsin de. Ersun Yanal daha iyi bir tercih olabilir Milli Takım için...

0 yorum:

Yorum Gönder