” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

24 Haziran 2011 Cuma

Gurur Verici 2011 NBA Draftı

2011 Nba Draft'ı bu sabaha karşı sona erdi. Gururumuz Enes Kanter beklenildiği üzere 3. sırada Utah Jazz tarafından seçildi ve bir diğer temsilcimiz Mehmet Okur ile aynı formayı paylaşma fırsatını yakaladı.

Baba mesleği gereği Zürih'te dünyaya gelen Enes Kanter, daha sonra aynı neden ötürü Van'a yerleşti. 2003'te bir şampiyona'da sergilediği performansla Ülkerspor'un dikkatini çekti ve 7 bin dolar karşılığı bu takıma transfer oldu.

Fenerbahçe-Ülker birleşimi sebebiyle kulüp değiştiren Enes Kanter fiziğiyle dikkat çeken bir oyuncu. 2008'de U16 Avrupa Şampiyonası'nda 8 maçta 22.9 sayı ve 16.5 ribaund ortalamasını yakalayarak en değerli oyuncu seçildi ve Fenerbahçe Ülker A takımına yükseldi. İlk lig maçına Kepez Belediyesi karşısında çıkan Enes Kanter 8 sayı kaydetti bu maçta. Aynı sezon Euroleague'de de ALBA Berlin'e karşı forma şansı buldu.




2009'daki U18 Avrupa Şampiyonası'nda ise bu kez 19.6 sayı ve 14.6 ribaund ortalamasıyla yine turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

Daha sonra Fenerbahçe Ülker ve Olympiakos tarafından profesyonel olarak kontrat teklifleri geldi. Ancak Enes'in tek bir düşüncesi vardı, hem eğitimini sürdürmek hem basketbol oynamak. Bununda tek yolu vardı, NCAA. Bu yüzden de bütün kontratları reddetti ve Kentucky'e gitti. Ama Fenerbahçe Ülker'de oynadığı lig ve Euroleague maçları ile kulüpten aldığı prim vb. paralar nedeniyle yeni NBA kuralları gereği profesyonel oyuncu statüsünde gözüktü ve amatör oyuncuların önünü açmak isteyen federasyon tarafından NCAA'de oynamasına izin verilmedi.

Enes Kanter, Nike Hop Summit organizasyonunda Dünya Karması-ABD Karması maçında benchten oyuna girdi. 24 dakika sahada kalmasına rağmen 34 sayı ve 13 ribaundluk performans gösterdi. Bu başarısıyla ayrıca daha önce 33 sayıyla Nowitzki'ye ait olan rekoru da kırdı.




Şimdi ise Utah Jazz'de. Derrick Favors, Kirilenko, Cj Miles, Memo ve Paul Millsap ile forma savaşında. Ama iddaalı. Öyle ki draft öncesi açıklamalarında: "Bir çok yıldız oyuncunun birleşimiyim ben. Kontrat imzaladığım takımı çok rahat play-off'a taşırım. Beni alan takım hiç pişman olmaz." demişti.

Dip not: Bir bilgi de ekleyeyim; Enes Kanter şimdiden gelecek planları da yapmış. Bir röportajında Amerikan Güreşi'ni (Smackdown) çok sevdiğini ve basketbol kariyerinin sonunda Amerikan Güreşi'nde boy göstermek istediğini belirtmişti.

2011 NBA Draftı

1) Kyrie Irving - Cleveland Cavaliers
2) Derrick Williams - Minnesota Timberwolwes
3) Enes Kanter - Utah Jazz
4) Tristan Thompson - Cleveland Cavaliers
5) Jonas Valancinuas - Toronto Raptors
6) Jan Vesely - Washington Wizards
7) Bismack Biyombo - Sacramento Kings
8) Brandon Knight - Detroit Pistons
9) Kemba Walker - Charlotte Bobcast
10) Jimmer Fredette - Milwaukee Bucks

0 yorum:

Yorum Gönder