” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

31 Aralık 2010 Cuma

2010'un ARDINDAN

Bir koca seneyi daha bitirdik.Seneyi spor konusunda ele alırsak bu sene hiçte fena bir sene geçirmedik.Uluslararası anlamda futbolda başarılı olmazsakta sporun diğer dallarında başarı göstererek bu seneyi iyi kapattığımızı düşünüyorum.Gelin hep beraber bu sene ki spor olaylarına değinelim.

A Milli Basketbol Takımı

Bu sene bizi en mutlu eden olaylardan birini gerçekleştirdiler ve ülkemizde yapılan Dünya Şampiyonasın'da 2. oldular.Tüm ülkeyi ekran başına kitlediler bizleri çok sevindirdiler.Keşke Amerikayı'da yenip 1. olsaydık ama olmadı.Geleceğin Kobesi'ni durduramayınca bizim için herkes tarafından beklenen son kaçınılmaz oldu.Bu şampiyonayla birlikte bu ülkede sadece futbolun olmadığını bize bir kere daha gösterdiler.İnşallah bu başarıyı Litvanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonasında'da gösterirler.

Nevin Yanıt

Atletizmde bize bir sevinç daha yaşattılar.Elvan ile birlikte bu sene gururumuz oldular.Bu günlere nasıl geldiği zaten ortada.Tabi ki Bekele'yi unutmamak lazım.Onlar bu sene gururumuz oldu.Teşekkürler.

Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı

Geçen sene Şampiyonlar Liginde finale kadar çıkıp finalde elenmeleri bu günlere gelineceğinin bir göstergesiydi aslında.Yapılan flaş transferler ve koç Ze Roberto önderliğinde Dünya Şampiyonluğuna imza attılar.Burada tabi ki ülke başarısını kutlarken aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübünü'de kutlamak gerekir.Ülkeye sporunu sadece futboldan ibaret olmadığını alt branşlarına yaptıkları katkılarla ve takımların kazandığı başarıyla çok önemli bir işe imza attılar ve atmaya devam ediyolarlar.Genç basketbol takımları daha dün fınal four oynamaya hak kazandı.Bu anlamda diğer kulüplerin imkanları el verdiği sürece tüm branşlara katkı yapmaları gerektiğini gösterdiler.

Bursaspor

Bu sene futbol devrimine imza attılar.Mükemmel bir sezon geçirip şampiyon oldular.Emeği geçen herkes teşekkürü hakediyor.Ertuğrul Sağlam önderliğinde iyi bir mücadele ortaya koyup futbol adına bir şey katarak oynadılar.Tebrikler Bursaspor.

Dünya Kupası Şampiyonu İspanya

Çarşamba'nın geleceği Perşembe'den belli olayı var aslında İspanya 'da.Önce Avrupa Şampiyonluğu sonra Dünya Kupası.Normal olarak karşılanmalı.Bu kadar iyi oyuna bu kadar ödül az bile.Total futbolun gereklerini yaparak bu seneyi ülke olarak iyi kapattılar.

Halter

Nurcan Taylan,Aylin Taşdelen ve Sibel Özkan aldıkları madalyalarla halterde gururumuz oldu.Aslında halterde olan şamğiyonlarda her zaman iyi başarılar kazanıyoruz ama bu sene kazandıkları madalyalarla başarılarımıza yenilerini eklediler.Teşekkürler.

Bu yıl az çok anlatmaya çalıştık.Hepinize MUTLU YILLAR...



0 yorum:

Yorum Gönder