” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

30 Temmuz 2010 Cuma

Alex'in Limiti Dolmuş

Her ne kadar 2-2 avantajlı bir skor da olsa Fenerbahçe mucize eseri elde etti bu skoru.Aslında Fenerbahçe elde etmedi , Young Boys hediye etti.

Öncelikle Fenerbahçe'nin kadrosunu ele alalım :

Volkan

Önder Bekir Bilica Santos

Emre(Deivid) Cristian

Kazım Alex(Semih) Stoch

Gökhan(Selçuk)

Aykut Kocaman'a , oynatmaya çalıştığı oyun sistemi ve mantalitesi nedeniyle saygı duyuyorum.Büyük bir takımın oynaması gerektiği oynatmaya çalışıyor Kocaman , geçen seneki gibi " 1 at yat" yapmıyor yani.

Oyuncuları tek tek ele almak istiyorum , çünkü sistemin kopuk olmasının nedeni oyuncularda yatıyor.

Volkan Demirel : Çok fazla yorum yapmaya gerek yok , müthiş bir oyun ortaya koydu.

Önder : Bir kez daha sağ bekte oynayamayacağını kanıtladı , topla ilişkisi "0".İleriye çıkıyor , ama yararlı olamıyor.Savunmada ise sürekli Bekir'in yanına gidip kendi adamını boş bırakıyor.Sağda Bekir ortada Önder oynasaydı hem oyuncular hem takım için daha hayırlı olabilirdi.

Bekir : İyi niyetli , mücadele ediyor , elinden geleni yapıyor , ama yeteneği , yapabilecekleri belli , yararlı bir futbolcu ama ancak rotasyonda kendine yer bulabilir.

Bilica : Kapanan , dar alan savunmasında ne kadar iyi olduğunu bir kez daha gösterdi.Bu performansını savunma ileride kuruluykende gösterebilse Fenerbahçe'de savunma 4-3'lük olurdu.

A.Santos : Çok soğukkanlı , hatta bazen fazla soğukkanlı.Konsantre olduğu zaman savunmada çok iyi işler yapabiliyor.İlk yarıda çok iyiydi ama hala ufak bir kilo problemi var.

Kazım : Eski haline geri dönmüş gibi.Böyle devam ederse Dia-Mehmet-Özer den formayı zor alır.

Emre-Cristian : Cristian tamamlayıcı bir oyuncu.Fazla koşmuyor.O koşmayınca bütün yük Emre'ye biniyor orta sahada.İkili mücadelelerde çok çekingen , topa müdahele etmeye korkar gibi.Emre tek başına mücadele etti , hatta maçı yorgunluktan tamamlayamadı bile.

Stoch : Fenerbahçe son yıllardaki en iyi ve faydalı hatta en iyi ve TEK faydalı transferini yaptı.Henüz 20 yaşında ve yetenekleri ölçülemeyecek derecede muhteşem bir oyuncu.Stoch sayesinde belkide Fenerbahçe ilk defa , bir oyuncudan maddi anlamda kazanç sağlayacak.

Alex : Tek kelimeyle sıfırdı.Bir tek Kazım kırmızı kartı gördükten sonraki ilk pozisyonda defansa gelip top çıkardı , onun dışında hiç bir faydasını göremedim , ne hücumda ne savunmada.

Gökhan : 2 golünde asistini o yaptı , bu takımda oynayabilecek kalitede olduğunu gösterdi , topu saklama konusunda da kendisini geliştirirse forvet transferine gerek kalmaz.

Gökhan Önder'in , Lugano Bekir'in yerine gelince , defanstaki bireysel sorunlar giderilecek.Ama Fenerbahçe'de ki en büyük sorun orta sahada , Alex artık bu takımın oyuncusu olamayacığını bir kez daha gösterdi.Alex yerine Selçuk oynayıp orta saha 3 lendiği takdirde takım savunması daha fazla gelişmiş olur.Ayrıca bu 3 lü kanatlara da daha rahat yardım edeceği için , kanatların savunmaya daha az gelmesi sağlanır böylece daha az yorulurlar ve hücumda daha faydalı olurlar.

Fenerbahçe'nin tek sorunu orta sahada.Cristian-Emre-Alex yerine Cristian-Selçuk-Emre oynarsa takım adına daha faydalı olurlar.Yani Fenerbahçe'nin asıl ihtiyacı forvet değil defansif bir orta saha.Aykut Kocaman'ında bunu görmekte geç kalmayacağı kanaatindeyim...

0 yorum:

Yorum Gönder