” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

12 Ağustos 2011 Cuma

Ak Koyun Kara Koyun!

Yıllardır ülkemizde bir tartışma söz konusu; bir kısım ülkemizin Avrupa'da söz sahibi olduğu, diğer bir kısım ise, tek senelik geçici başarıların (Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı alması, Beşiktaş'ın UEFA'da yarı final oynaması, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynaması, Milli Takım'ın 2008 Avrupa Şampiyonası ve 2002 Dünya Kupası 3.lüğü) Avrupa'da sadece isim duyulmasına yardımcı olduğu ama bir sükse yaratmadığı görüşünde.






Yunanistan'da şike yaptığı tespit edilen Olympiakos Volou ve FC Kavala takımları küme düşürülmüştü. Daha sonra Tahkim Kurulu'na yapılan itirazla iki takımında yeni sezonda (-) puanlarla başlayarak 1. ligde devam etmelerine karar verildi. UEFA ise Avrupa Ligi'nde mücadele eden Volou takımını 5 yıl süreyle turnuvalardan men etti. PSG ile eşleşen Volou'nun yerine de Lüksemburg ekibi Differdange ekibi atandı.

Benzer bir durum bunda yaklaşık 4 sene önce de olmuştu. Ancak bu kez isimler daha büyüktü. İtalya'da Juventus küme düşürülmüş Milan ve İnter'in de aralarında bulunduğu bir kaç ekip ise lige (-) puanla başlatılmıştı. Milan o sene UEFA'dan herhangi bir ceza almamış hatta o sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonu da olmuştu.






Şimdi aynı durumla bizim kulüplerimiz karşı karşıya. Muhtemelen bizde de takımlar (-) puanlarla lige başlayacak. Ama bakalım Beşiktaş, Fenerbahçe ya da Trabzonspor (hangileri ceza alırsa artık) UEFA'dan da ceza alacak mı?

Bakalım Avrupa'da önemli bir noktada mıyız, değil miyiz?

0 yorum:

Yorum Gönder