” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

18 Kasım 2010 Perşembe

Türkiye-Hollanda

Uzun zamandan beri beklenilen gençleri kadroya alma konusu bu Hollanda maçı ile son buldu.Maç çok fazla konuşmaya gerek yok.Bizim açımızdan şansız bir maç oldu.Her zaman ki gibi dengede giden maçı bireysel hata belirledi.Oynanılan futbolda görülen istek ve arzu bizim umutlanmamızı sağladı.Ben bu maçta dünkü maçta yenisi ile eskisi ile ele alacağım.

Volkan:Pek bişe demeye gerek yok.Zaten kendine pek fazla iş düşmedi.Yapılan bir bireysel hata sonucu yenilen golde yapacağı bir şey yoktu.

Gökhan Gönül:Genellikle o kanatta daha rahat oynamayı seven bir futbolcu.Dünkü sistemle o kanatta 3 tane adam olunca kanat bindirmeleri konusunda pek bir varlık gösteremedi.

Serdar Kesimal:Oldukça soğukkanlıydı.İyi işler çıkardı.Yaşı itibari ilebaktığımızda milli takım için daha uzun yıllar oynayabilecek nitelikte.Çevik ve hızlı oluşu uzun zamandan beri milli takım defansında görmediğimiz özellikler.

Servet Çetin:Takımda kötü gidişinden eser yoktu.Genel itibari ile iyiydi.

İsmail Köybaşı:Özgüveni çok yerinde bir oyuncu.Hücum yönü oldukça iyi.Ama topla çok oynuyor ve başına işler açıyor.Savunma yönüde hücum gücüne oranla zayıf.Ama yaşı çok geç bu eksikleri kapatacak yıllara sahip.

Selçuk İnan:Şenol Güneş'in gelmesi ile oynadığı pozitif futbol onun buralara kadar gelmesini gidiyor.Her şey onu için gayet iyi.

Nuri Şahin:Oynadığı futbolla artık yerini sağlama aldı.Uzun zamandan beri dikine oynayan ve oyunu kanatlara açan ve aralara oynayan futbolcuya hasrettik.Emre'nin gelmesiyle iyi işler yapaccaklar.

Sabri Sarıoğlu:Dün orta saha da olmasını tek amacı dinamizimiyle top kazanmak ve hızlı çıkmasını sağlamaktı.Genel itibariyle iyiydi.

Hamit Altıntop:Dün beni çıldırttı.Artık bu kadar bireyselliği bırakması lazım.Bir iki pozisyonda kendi oynamayıp merkeze top atsa net pozisyonlara girecektik.Ama gene de takımın temel taşlarında biri.

Burak Yılmaz:Gene Şenol Güneş'in gelmesiyle daha pozitif oynayan bir futbolcu.Buraya gelmeyi haketmişti.Dün hem savunmaya gelerek iyi işler başardı hem ilk yarı da kanatlarda etkiliydi.Son vuruşlarını geliştirmesi lazım.

Umut Bulut:Türkiye liglerinde defansı en fazla zorlayan futbolcu.Mükemmel bir kondisyona sahip ama son vuruşları çok kötü.Sanki heyecanlanıyorda vuruyor gibi.Gene de dün iyi işler çıkardı.

0 yorum:

Yorum Gönder