” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

8 Kasım 2010 Pazartesi

Fenerbahçe:4-2:Eskişehirspor

Bir yanda 2 haftadır berabere kalan Fenerbahçe , diğer yanda zor günler geçiren ve birde Bülent Uygun'dan illegal menajerlik darbesi alan Es-Es...

Maçtan önce bir istatistik vardı ; Fenerbahçe kazandığı maçlarda 3'ten aşağı gol atmıyordu.Nitekim yine öyle oldu ve 4 gollü bir galibiyet aldı.Maçta tek hakim Fenerbahçe idi , herkesin yaptığı gibi Fenerbahçe'nin oyununu övmek yerine(övgüyü hak etmiyor anlamı çıkmasın sakın , ülkemizde övme(şişirme) işini yeterince iyi yapanlar var zaten.) , gözüme çarpanları aktarmak istiyorum...

Gökhan Gönül : 1 gol 2 asist...Bir sağ bek için işin hücum yönünde daha iyisi olması pek muhtemel değil.Savunma yönünde de pek iş düşmedi zaten.Müthiş oynadı , neredeyse hatasızdı.Özellikle 2. golde yaptığı orta ondan beklemediğim kadar güzeldi.

Eskişehirspor sol kanadı : Bu sene Gökhan'ın formsuz olması nedeniyle olsa gerek işin savunma kısmında pek rahat başladılar.Gökhan'ın performansında bu rahatlığın etkisi büyük.

Mehmet Topuz : Bu sene gerçekten muhteşem bir performans ortaya koyuyor.Orta sahada bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiyle mücadele ediyor.Hem hücumda , hem savunmada var , böyle oynamaya devam ederse takımın vazgeçilmezlerinden biri olur.

Semih Şentürk : İspanya'dan görücü gelmesi yaramış.Her ne kadar bir golcünün kaçırmaması gereken 2 net gollük pozisyonu kaçırsada fırsatçılığıyla hanesine 2 gol daha yazdırdı.Ben hala Fenerbahçe için yeterince üst düzey bir oyuncu olmadığını düşünsemde , yedeklik görevini fazlasıyla yerine getiriyor.

Sezer-Lugano : Ömrümde gördüğümde en gereksiz kırmızı kartlar.Ne denebilirki bu konu hakkında.Eğer bir oyuncu hafta başı "Bir daha takımımı yalnız bırakmayacağım" deyip hafta sonundaki maçta koridorda kavga ederek kırmızı kart görüyorsa , o oyuncuda ya kontrol problemi vardır , ya da başka bir sorunu...

Dia : Hücumda ne kadar etkin bir isim olduğunu oynadığı kısa zaman zarfında bir kez daha gösterdi.10 dakikada kendi yarattığı 2 gol pozisyonuyla yeteneklerini kanıtladı.

Bilica : Bazıları futbolcuların saha içinde ıslıklanmamasından yana.Ben de.Ama her şeyin bir sınırı , sabrında bir sonu var.Bilica'nın yaptığı hatalar sınırı aştı ve taraftar sonunda patlayıp ıslıkladı.Bence doğru bir tepkiydi , o maç için negatif yansısa da belki sonraki maçlarda daha fazla konsantre olmaya çalışır.

Pele : Porto'da oynayan , İnter'e büyük umutlarla gelen Pele bu olmamalı.2 uzaktan şut çekip defansda yürümemeli.Ligi mi küçümsüyor yoksa ben mi fazla gözümde büyüttüm bilmiyorum ama benim bildiğim Pele bu değil , gerçek formuna kavuşmalı.

Batuhan : Gerçekten büyük bir yetenek olduğunu gösterdi.Neden oyundan çıktığını anlamadım.Hücum yapmayan bir takımda forvet olmaktan zor bir şey yoktur , buna rağmen göze çarpan hareketleri vardı.Şu an için olmasa da ileride Milli takım için değerlendirilmeli.

Fenerbahçe gollü galibiyetlerine devam etti ve fikstüre bakınca kolay kolay duracak gibi de gözükmüyor.Eskişehirspor'un bir an önce toparlanması lazım.İsmine ve taraftarına yakışmayacak bir oyun sergiliyorlar...

0 yorum:

Yorum Gönder