” Futbol asla sadece futbol değildir, o öyle bir işlevi olabilecek güçtür ki , ancak o gücü anlayabilecek duyarlı, olgun yandaşlar ve sporcularla doğru ve etkin olabilecek, bu özelliklerini toplumsal fayda unsuru olarak da kullanabilecektir.Futbol da ” Savaşa Hayır” demelidir, diyebilmelidir ve dediğinin arkasında durmalıdır.Mücadelesini sahada bırakırken , ebedi dostluğunu barışın uğrunda saha dışına taşıyabilmelidir.Hemde onu bu yolda baltalamaya çalışan birçok düşmana rağmen.Futbol bir güzelliktir.Güzellikleri çirkin kılmak için gösterilen çabaların bir parçası olmayan futbol sever sayısının ve etkinliğinin artması dileğiyle bu yazımı statlardan ” Savaşa Hayır” diye haykırmış tüm sporseverlere ithaf ediyorum."

Simon Kuper

14 Eylül 2010 Salı

Galatasaray:1-0:Gaziantepspor

Dün sahada Galatasaray'ı değil geçen seneki Fenerbahçe'yi izledim.Saman alevi gibi parlayıp 10 dakikalık baskılı oyun , geri kalan 80 dakikada futbol adına hiç bir şey yok.

Galatasaray artık eskisi gibi değil.Bir Fenerbahçeli olarak eskiden hep Galatasaray'ın oynadığı oyuna özenirdim.Her zaman atağı düşünürlerdi , 1-0 2-0 3-0 fark etmez tek düşünceleri ataktı.Belki de futbolun doğrusu değildi ama beğenirdim.

Bugünse bambaşka bir Galatsaray var , rakip önemsenmeksizin , gol atmak için debelenen , golü attıktan sonra kapanıp kontralarla gol arayan , golden sonra topa sahip olmak istemeyen , pas yapıp rakibi bunaltmak , oyunu yavaşlatmak ve baskı kurmasını engellemek isteyen , ama başaramayan...

Gaziantepspor ise iyi bir takım , kademeli savunma yapıyorlar , ancak hücumda tam bir etkinlik yok.Zamanla oyuncular kaynaşınca bunun da aşılacağı kanaatindeyim.Tabi bunun için öncelikle Popov'un topu her ayağına aldığında şut çekmemesi gerekir ki dün 2-3 tane Gaziantepspor atağı bu yüzden heba oldu.

Gaziantepspor kadrosunda gördüğüm en büyük artı orta saha oyuncuların hepsinin çift yönlü olması , Olcan-Serdar-Zurita-Popov . Popov ve Olcan kanatlarda hızlı ve adam eksiltme yeteneği olabilen oyuncular.Serdar hem orta sahada savunmayı tamamlıyor hem de hücuma çıkarken , ortadan oyunun kurulmasında önemli rol oynuyor.Zurita daha çok savunmada kalsada zaman zaman hücuma da destek veriyor.

Yeni transfer Misimovic'e gelmek gerekirse , dün herhangi bir etkisini göremedik ama yetenekleri tamamıyla biliyoruz.O mevkide oynayan bir oyuncunun başarılı olabilmesi için takım arkadaşlarıyla vakit geçirmesi , dolayısıyla zaman gerekir.Kesinlikle faydalı olacağını düşünüyorum.

Şampiyonluk Adayları

Şampiyonluğun 5 adayına şöyle bi bakacak ve sıralama yapacak olursak.

1) Trabzonspor : Şu anda en hazır takım görüntüsünde.Kendi oyun sistemlerine bağlılar , şu anda şampiyonluk yarışında diğer takımlardan bir adım öndeler.

2) Bursaspor : Sivasspor gibi "Ben geçen sene başarılıydım , artık hücum oynamalıyım " demediler , şampiyon olmalarına rağmen mantalitelerini değiştirmediler , kadrolarını korudular ve takviyelerle güçlendirdiler.Tam bir takımlar ve bu senede şampiyonlukta iddaalılar.

3)Beşiktaş : İyi yolda ilerliyorlar ama henüz tam hazır değiller.Zamana ihtiyaçları var.

4)Galatasaray : Dün şanslılardı kazandılar , ama her zaman şanslı olmayabilirler.Fenerbahçeden fazla olan tek yönleri daha çok mücadele etmeleri.

5)Fenerbahçe : Tek kelimeyle şu anda berbatlar.Revizyonda olduklarından konuşmak için erken ama bir ance toparlanmaları gerekir , eğer ligi de kaybetmek istemiyorlarsa.

0 yorum:

Yorum Gönder